Huidveroudering/huidverbetering

Het ouder worden van de huid is een normaal verschijnsel en zal bij iedereen optreden. Dit begint eigenlijk al vanaf je twintigste, maar pas na je 35e wordt het meer zichtbaar. Het ouder worden en de snelheid waarmee dat gebeurt wordt door intrinsieke en extrinsieke factoren bepaald. Hiermee wordt bedoeld dat een deel komt door erfelijke factoren en een ander deel door uitwendige factoren. Ook je leefstijl is natuurlijk van invloed op hoe, en hoe snel je verouderd.

Ik heb interesse

Prijzen

Duur intake/behandeling: 20 minWerkingsduur: 3-6 mnd (100 eh Bocouture)€ 400,-

Inwendige (intrinsieke) factoren

Een belangrijk deel van onze huidveroudering ligt in onze genen. Het zal bij iedereen optreden. Het moment waarop alsmede de snelheid waarmee en de ernst waarmee dat gebeurt is erfelijk bepaald. Anders gezegd, kijk naar je ouders en hoe ze er uit zien nu ze ouder worden. Grote kans dat de veroudering bij hen een voorteken is voor hoe jij er later uit gaat zien.

Uitwendige (extrinsieke) factoren

Naast je erfelijke aanleg speelt ook je omgeving een rol. Je huid wordt vrijwel continu blootgesteld aan de omgeving en daarmee aan de risico’s die de omgeving met zich mee brengt. Een van de factoren die huidveroudering versnelt is zonlicht. En met name de ultraviolette straling uit het zonlicht (maar ook die van de zonnebank). Verder zijn van invloed zaken als roken, overgewicht, hormonen (de overgang), voeding, luchtverontreiniging en het klimaat (hitte, wind, kou).

Wat gebeurt er als de huid ouder wordt?

Eigenlijk gebeurt er bij iedereen hetzelfde, niet in de zelfde mate, niet in de zelfde snelheid, maar in zijn algemeenheid wel in het zelfde ritme.

  • De huid wordt dunner, het aantal cellagen neemt af. Dit terwijl de bovenste hoornlaag juist weer verdikt kan zijn. De huid wordt meer kwetsbaar voor de externe factoren kuist omdat hij wat droger wordt.
  • De hoeveelheid collageen in de huid neemt af. Collageen is onderdeel van het bindweefsel en geeft stevigheid aan de huid.
  • Afname van hyaluronzuur waardoor de hoeveelheid vocht in de huid afneemt. Hyaluronzuur heeft een enorm vermogen vocht aan zich te binden en geeft daarmee de huid meer souplesse.
  • Verder zal ook de hoeveelheid elastine afnemen in de huid, hierdoor wordt de huid minder rekbaar.

Juist door afname van collageen en elastine wordt de huid slapper, stugger en ontstaan de lijntjes en rimpels in de huid.

Huidverbetering

Naast dat fillers een cosmetisch effect beogen en contouren in het gezicht kunnen verbeteren of volume herstellen daar waar deze verloren is gegaan hebben zij ook een ander effect. Fillers zijn ook in staat de kwaliteit van de huid te verbeteren waardoor deze weer kan herstellen van bijvoorbeeld zonschade of uitdroging.

Met name actieve fillers als Radiesse® of Profhilo® zijn hiertoe in staat. Zij helpen om collageen en elastine aan te maken en huid weer steviger en dikker te maken.

Ik heb interesse

Maak kennis met onze specialisten

De artsen van ME Clinics zijn allen medisch specialist en hebben naast hun 6 jarige basisopleiding ook een 6 jarige specialisatie achter de rug. Ze zijn zowel nationaal als internationaal getraind en hebben inmiddels een ruimte ervaring op het gebied van de cosmetische geneeskunde.
Alle specialisten

Drs. Marc van Tilburg

Lees meer

Drs. Sharon Muller

Lees meer

Drs. Olaf Vrooman

Lees meer

Drs. Ruben Belder

Lees meer