Profhilo®

Een nieuw hyaluronzuur met unieke eigenschappen.

Veroudering is binnen de cosmetische geneeskunde in de westerse landen een belangrijk gegeven. Veel van wat wij als artsen doen om het uiterlijk te verfraaien heeft te maken met het reduceren van de fysieke en zichtbare gevolgen van het ouder worden.

Ik heb interesse

Prijzen

2 behandelingen als startbehandeling4 ml, vooruit betalen, tussenpose behandelingen 1 mnd€ 599,-
1 losse behandeling2 ml€ 325,-

Profhilo®

Een nieuw hyaluronzuur met unieke eigenschappen.

Veroudering is binnen de cosmetische geneeskunde in de westerse landen een belangrijk gegeven. Veel van wat wij als artsen doen om het uiterlijk te verfraaien heeft te maken met het reduceren van de fysieke en zichtbare gevolgen van het ouder worden.

Op het gezicht heeft de veroudering een reeks aan effecten, deels intrinsiek, een onder andere door hormonen en genen geregeld proces, deels extrinsiek, door invloeden van buitenaf. Denk daaraan vooral aan door menselijk gedrag bepaalde schade, zoals die door overmatig zonlicht of door gebruik van drank of drugs. Zowel extrinsieke als intrinsieke factoren hebben invloed op de huid, met name op de kwaliteit en hoeveelheid collageen en elastine en het aanwezige hyaluronzuur.

Dit hyaluronzuur wordt geproduceerd door fibroblasten, keratinocyten en endotheelcellen en wordt afgebroken door hyaluronidases en vrije radicalen.

Herstel van het natuurlijke hyaluronzuur door middel van injecties heeft in beginsel slechts kort effect door deze afbraak. De fillerfabrikanten hebben daarom een manier gevonden om hyaluronzuur beter bestand te maken tegen hyaluronidase; crosslinken. Als crosslink-agens wordt over het algemeen BDDE gebruikt. Profhilo® is een hyaluronzuur zonder BDDE, door middel van thermisch crosslinken gestabiliseerd.

Innovatief; Winnaar van Aesthetic Awards, middels een nieuwe manier van thermisch crosslinken, (zonder BDDE) laat een langere werking zien ten opzichte van niet gecrosslinked hyaluronzuur, wat we kennen uit de mesotherapie.

Biocompatibel; Profhilo® bestaat alleen uit zuiver hyaluronzuur en wordt dus uitstekend verdragen. Elke spuit van 2 ml. bevat 32 mg. hyaluronzuur van een hoog moleculair gewicht (1100-1400 kDa) en 32 mg. hyaluronzuur van een laag moleculair gewicht (80-100 kDa).

Veilig; Het ontbreken van toevoegingen aan de gel maakt de kans op vreemd lichaamsreacties uitermate klein. Hyaluronzuur met een gewicht van meer dan 45 kDa werkt ontstekingsremmend.

Effectief; De combinatie van verschillende hyaluronzuren in deze hybride heeft een stimulerende werking op de biologie van de huid die de hyaluronzuren los van elkaar niet hebben; het geheel is meer dan de som der delen.

Patiëntvriendelijk; De 2 ml. gel is in 10 bolussen te verdelen over de twee gelaatshelften; een snelle, goed verdraagbare behandeling met weinig kans op hematomen.

Indicatie

Waar past Profhilo® in ons pallet? We zijn bekend met hyaluronzuur met name als dermale filler, versteviger en skinbooster. Stimulatie van biologische processen door middel van injecteren van bloedplaatjes is inmiddels een beproefde behandeling.

Profhilo® geeft met 64 mg. hyaluronzuur in 2 ml. gel een grote hoeveelheid hyaluronzuur die zich in 24 uur met een actieradius van ongeveer 2 centimeter onder de huid verspreidt. Dit hyaluronzuur stimuleert onder andere de aanmaak van verschillende types collageen (1,3,4,7) en elastine in keratinocyten en fibroblasten.

Een bijkomende eigenschap van Profhilo® is het effect op de vetcellen onder de huid. Onderzoek heeft aangetoond dat (in vergelijking met traditioneel gecrosslinked hyaluronzuur) Profhilo® stimulerend werkt op de differentiatie en overleving van de in het onderhuidse weefsel aanwezige stamcellen en vetcellen.

Deze verbetering van de conditie van de huid is breed toepasbaar maar met name in het gezicht, hals, bovenarmen en handen populair.

Behandeling

De verspreiding van Profhilo® wanneer het onder de huid wordt geïnjecteerd maakt de behandeling uiterst eenvoudig en voor de patiënt goed te verdragen. Meestal zal volstaan worden met de verdeling van de 2 ml. over 10 punten, bijvoorbeeld 5 per gezichtshelft. Massage is niet nodig, de gel verspreidt zich vanzelf. Door het beperkt aantal injecties en mogelijkheid bloedvaatjes te omzeilen is de kans op blauwe plekken gering.

De aanbevolen herhaalbehandelingen vinden na een maand plaats, in totaal twee tot drie behandelingen. Daarna kan gekozen worden voor een touch up, elke zes maanden.

Ik heb interesse

Maak kennis met onze specialisten

De artsen van ME Clinics zijn allen medisch specialist en hebben naast hun 6 jarige basisopleiding ook een 6 jarige specialisatie achter de rug. Ze zijn zowel nationaal als internationaal getraind en hebben inmiddels een ruimte ervaring op het gebied van de cosmetische geneeskunde.
Alle specialisten

Drs. Marc van Tilburg

Lees meer

Drs. Sharon Muller

Lees meer

Drs. Olaf Vrooman

Lees meer

Drs. Ruben Belder

Lees meer