Botox

Vaak worden botox en fillers door elkaar gehaald en merken we dat mensen twijfelen welke behandeling nu geschikt voor ze is.

Ik heb interesse

Prijzen

1 zoneBehandeling van 1 zone naar keuze.€ 150,-
2 zonesBehandeling van 2 zones naar keuze.€ 250,-
3 zonesBehandeling van 3 zones naar keuze.€ 325,-
4 zonesBehandeling van 4 zones naar keuze.€ 400,-
5 zonesBehandeling van alle zones.€ 450,-
Touch-upIndien u binnen 4 weken na de behandeling nog onvoldoende resultaat ervaart en Dr. Marc besluit dat een touch-up noodzakelijk is.€ 75,- (vanaf)

Wat is botox?

Vaak worden botox en fillers door elkaar gehaald en merken we dat mensen twijfelen welke behandeling nu geschikt voor ze is. Voor botox is het heel makkelijk. Botox ontspant de spieren. Dat doet het als het ware door de verbinding tussen de zenuw en de spieren te blokkeren. Normaal gesproken zendt een zenuw met een chemisch stofje een signaal uit naar de spier, de spier ontvangt dit stofje en weet dat hij moet aanspannen. Botox zorgt ervoor dat de zenuw dit stofje (acetylcholine) niet meer uit scheidt, de spier “hoort” dus niets meer en ontspant.

Daarmee is botox dus uitermate geschikt voor het verbeteren van klachten die komen door de spanning in spieren. Denk aan boos kijken/fronsen, je wenkbrauwen optillen, lachrimpels en ga zo maar door. Ook klachten die geresulteerd zijn aan spierspanning als hoofdpijn, migraine en het klemmen van de kaken kun je dus vaak goed behandelen met botox.

Voordeel

Naast de zenuwen die spieren aanspannen werken ook andere zenuwen met het stofje acetylcholine om signalen door te geven. Dit zijn de zenuwen die onze zweetklieren aansturen. Het voordeel hiervan is dat als we specifiek het gebied behandelen waarin veel zweetklieren zitten, de zenuwen hier stoppen met het activeren van de zweetklieren en je daarmee dus droog wordt. Zo heeft botox dus nog een voordeel. Je wordt er mooier van, zweet minder en hebt ook minder klachten als hoofdpijn, pijn in je kaken of slapen.

Ik heb interesse

Maak kennis met onze specialisten

De artsen van ME Clinics zijn allen medisch specialist en hebben naast hun 6 jarige basisopleiding ook een 6 jarige specialisatie achter de rug. Ze zijn zowel nationaal als internationaal getraind en hebben inmiddels een ruimte ervaring op het gebied van de cosmetische geneeskunde.
Alle specialisten

Drs. Marc van Tilburg

Lees meer

Drs. Sharon Muller

Lees meer

Drs. Olaf Vrooman

Lees meer

Drs. Ruben Belder

Lees meer