Golden Ratio

Vaak wordt gezegd; over smaak valt niet te twisten en smaak is individueel bepaald. Toch zijn er grote overeenkomsten in wat mensen mooi vinden. Sterker nog, er zijn zoveel overeenkomsten dat het bijna geen toeval meer kan zijn. En dat klopt ook, dat is geen toeval. We vinden met elkaar heel veel hetzelfde mooi. We hebben allemaal hetzelfde gevoel voor schoonheid.

Iedereen kent het wel, nog voor dat je goed en wel gekeken hebt weet je of je iemand aantrekkelijk vindt of niet. Dit komt doordat ons brein als een soort supercomputer razendsnel berekend wat we mooi vinden. Berekend inderdaad, niet smaak, maar wiskunde bepaalt vaak wat u mooi vindt. Wat berekend wordt zijn verhoudingen in het gelaat. Bijvoorbeeld de verhouding tussen bijvoorbeeld de breedte van de mond en de totale breedte van het gezicht, of de hoogte van het voorhoofd in relatie tot de rest van het gezicht. Zelfs voor de ideale lippen bestaat een wiskundige formule…

Al deze verhoudingen worden afgemeten aan wat we ideaal vinden. Deze “ideale” verhouding heeft een bepaalde waarde en een naam. We noemen dit: Phi, ook wel ɸ Deze verhouding staat weer voor de verhouding 1 : 1,618 en deze verhouding noemen we The Golden Ratio (de gulden snede).

Wetend dat we verhoudingen volgens bovenstaande berekening ideaal vinden, kunnen we dit gebruiken in de cosmetische geneeskunde. Daar waar deze verhoudingen van nature verstoord waren of door veroudering verstoord raken kunnen we proberen deze verhoudingen in het gezicht weer te herstellen om zo de natuurlijke schoonheid beter te benadrukken. Soms betekent dit wat extra volume op de jukbeenderen, of de kin. Soms juist weer proberen de hoogte van de wenkbrauwen beter te accentueren.

Proberen we schoonheid te verbeteren binnen de normen van Phi weten we dat daarmee de natuurlijke schoonheid een boost wordt gegeven. Werken we daarbuiten, vinden mensen al snel dat iemand er raar of anders uit ziet. Wij hechten er dan ook waarde aan om vooral binnen deze “ideale verhoudingen” te blijven werken en u er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien.
Om met behulp van deze Golden Ratio u er nog beter uit te laten zien en uw eigen schoonheid meer benadrukken moeten we uw gezicht analyseren. We doen dit met een instrument dat heet “the Golden Mean Caliper”. Dit is net als het kompas van een zeeman. Alleen gebruiken wij als artsen dit kompas om door de schoonheid van uw gezicht te “navigeren”.

Waarschijnlijk is wat wij uiterlijk mooi vinden, juist iets wat in ons brein is “geprogrammeerd” als hoe dicht de uiterlijke kenmerken Phi ɸ benaderen.

Hebt u interesse om uw gezicht te laten analyseren volgens het principe van de Golden Ratio, maak dan vrijblijvend een afspraak.

Maak een persoonlijke afspraak

Neem contact op