Voorhoofdslijntjes

De dwarse lijnen op je voorhoofd, parallel aan de wenkbrauwen noemen we de voorhoofdslijntjes. Deze komen door de grote spieren op het voorhoofd die onze wenkbrauwen kunnen optrekken.

Ik heb interesse

Dwarse lijnen

De dwarse lijnen op je voorhoofd, parallel aan de wenkbrauwen noemen we de voorhoofdslijntjes. Deze komen door de grote spieren op het voorhoofd die onze wenkbrauwen kunnen optrekken. Juist dat optrekken van de wenkbrauwen maakt dat er meer licht op je ogen valt en je dus beter kan zien, of omgekeerd, als je deze spieren ontspant zullen de wenkbrauwen juist zakken en voorkomen dat er meer licht op je ogen valt. Daarnaast spelen deze spieren een grote rol in het tonen van je emoties. Het optrekken van je wenkbrauwen laat je bijvoorbeeld verbaast kijken, maar kan je ook empathisch maken in een gesprek. Je toont medeleven of interesse als je je wenkbrauwen af en toe kan optrekken.

Te veel gebruikt

Als je deze spieren veel hebt gebruikt, bijvoorbeeld door veel verbaasd te kijken, maar soms ook omdat je oogleden meer gaan zakken en je de wenkbrauwen meer moet optrekken om goed te blijven kijken kunnen de lijnen in je voorhoofd dieper worden. Ook het dunner worden van de huid, het afnemen van de elasticiteit in de huid kan de lijnen dieper maken.

Een andere, maar ook belangrijke reden waardoor deze lijnen kunnen ontstaan is de vorm van de schedel. Bij sommige mensen loopt deze boven de wenkbrauwen wat terug. Hierdoor heeft de schedel niet de ideale vorm om deze spieren te ondersteunen.

Ontspannen

Als je meer rust wil in het voorhoofd, de lijnen zachter wil maken, dan kunnen we proberen de rust wat terug te brengen in het voorhoofd. Met botox kunnen we de spieren laten ontspannen die de wenkbrauwen optrekken. De rust komt terug in het voorhoofd en de lijnen zullen vervagen. Eventueel kunnen we de lijnen ook zachter maken door er een filler behandeling aan toe te voegen. Dit om de lijntjes zelf in te vullen, maar mogelijk ook om de contour van de schedel wat te corrigeren.

Of we je voorhoofdslijntjes met botox of met fillers of een combinatie van beide moeten behandelen is iets wat we met je zullen bespreken tijdens een eerste consult. We kunnen je gezicht analyseren en je het juiste advies geven voor de behandeling

Maak kennis met onze specialisten

De artsen van ME Clinics zijn allen medisch specialist en hebben naast hun 6 jarige basisopleiding ook een 6 jarige specialisatie achter de rug. Ze zijn zowel nationaal als internationaal getraind en hebben inmiddels een ruimte ervaring op het gebied van de cosmetische geneeskunde.
Alle specialisten

Drs. Marc van Tilburg

Lees meer

Drs. Sharon Muller

Lees meer

Drs. Olaf Vrooman

Lees meer

Drs. Ruben Belder

Lees meer

Hoe kunnen we jou helpen? Bekijk onze behandelingen.

Bekijk behandelingen