Kraaienpootjes / Wenkbrauwlift

De dwarse lijntjes naast de ogen noemen we de kraaienpootjes. Ook wel de lachrimpels genoemd. Alleen vinden sommige mensen deze lijntjes niet om te lachen en willen ze laten behandelen.

Ik heb interesse

Samentrekken van spieren

De oorzaak van deze lijntjes zit hem inderdaad enerzijds in het samentrekken van de spieren om het oog bij het lachen, maar ook het in de zon of fel licht kijken maakt dat deze lijntjes ontstaan. Dat komt doordat om het oog een grote spier loopt, deze start in de ooghoek, krult om het oog heen en eindigt weer in de ooghoek. Door deze spier aan te spannen wordt het licht dat het oog kan binnen komen wat gefilterd en is daardoor minder fel. Deze spier (de Orbicularis Oculi) sluit het oog dus een beetje, maar zal met het aanspannen ook de wenkbrauw aan de buitenzijde wat naar beneden trekken.

Om deze lijntjes zachter te maken kunnen we met botox de spier wat doen ontspannen. Bij het de kijken in de zon en lachen blijft het dus rustig naast je oog waardoor de lijntjes niet meer ontstaan. De huid blijft mooi rustig en de lijntjes worden zachter en zullen vervagen.

Contouren van de ogen verbeteren

Daarnaast kunnen we op deze manier ook de wenkbrauw een beetje liften. Deze lift van enkele millimeters kan je blik net wat zwoeler en meer sexy maken.

Naast het injecteren van de botox kunnen we ook met een filler de contouren van de ogen verbeteren. Met het ouder worden veranderd de schedel van vorm, geeft minder steun. Het vet om de oogkas (met name aan de bovenzijde) verdwijnt waardoor de ogen een meer holle blik krijgen. Door het injecteren van een kleine hoeveelheid fillers kunnen we de oorzaken van de ouder wordende oogopslag aanpakken.

Maak kennis met onze specialisten

De artsen van ME Clinics zijn allen medisch specialist en hebben naast hun 6 jarige basisopleiding ook een 6 jarige specialisatie achter de rug. Ze zijn zowel nationaal als internationaal getraind en hebben inmiddels een ruimte ervaring op het gebied van de cosmetische geneeskunde.
Alle specialisten

Drs. Marc van Tilburg

Lees meer

Drs. Sharon Muller

Lees meer

Drs. Olaf Vrooman

Lees meer

Drs. Ruben Belder

Lees meer

Hoe kunnen we jou helpen? Bekijk onze behandelingen.

Bekijk behandelingen