Hals

Een botoxbehandeling van de hals is iets wat minder logisch lijkt. Waarom zou je spieren minder sterk willen maken in de hals zou je misschien kunnen denken? Nou, in de hals loopt, heel oppervlakkig, kort onder de huid een hele grote spier.

Ik heb interesse

Hals

Deze spier loopt van de kaaklijn, met de huid meer in de richting van de beide sleutelbeenderen. Nou geldt voor deze spier, net als voor alle andere spieren in ons lijf dat deze minder fors wordt naarmate we ouder worden. Dit noemen we atrofie. Spieren worden nu eenmaal slapper als we ouder worden. Echter wat deze spier ook laat zien als we ouder worden is dat in strengen deze spier ook een hogere spanning laat zien. We noemen dat dan hypertonie van de spier. Deze hypertonie ken je misschien wel. Met name bij de wat ouder wordende vrouw ontstaan dan, voornamelijk bij het spreken, strengen in de hals die als banden in de hals lopen. De huid plooit hier om heen waardoor de hals niet meer mooi glad is. Dit in combinatie met het slapper worden van de huid en lijntjes die in de huid van de hals kunnen ontstaan is deze hypertonie één van de oorzaken van het ouder worden van de hals. Let wel, vaak is er meer aan de hand waardoor de hals er ouder uit ziet en is een botox behandeling alléén niet voldoende. Maar in sommige gevallen kan het uitschakelen van de platysma, waardoor deze niet meer de strengen in de hals maakt de hals zachter maken, de huid weer mooi de contour van de hals laten volgen en de hals er weer jonger uit laten zien.

Profhilo en Radiesse

Naast de botoxbehandeling kunnen we de hals ook met een filler zachter maken. Ten eerste gebruiken we hier vaak Profhilo voor. Een skinbooster op basis van zuiver hyaluronzuur welke verdeeld onder de huid van de hals wordt aangebracht. Profhilo zal de kwaliteit van de huid verbeteren waardoor deze weer strakker wordt en fijne lijntjes zullen vervagen.

Ook Radiesse is uitermate geschikt voor het behandelen van de hals. De kenmerken van Radiesse zijn dat het met het verwerken door het lichaam collageen en elastine gaat aanmaken, de huid zal strakker worden en de lijntjes zullen vervagen.

Resultaten

Voor de behandeling
Na de behandeling

Maak kennis met onze specialisten

De artsen van ME Clinics zijn allen medisch specialist en hebben naast hun 6 jarige basisopleiding ook een 6 jarige specialisatie achter de rug. Ze zijn zowel nationaal als internationaal getraind en hebben inmiddels een ruimte ervaring op het gebied van de cosmetische geneeskunde.
Alle specialisten

Drs. Marc van Tilburg

Lees meer

Drs. Sharon Muller

Lees meer

Drs. Olaf Vrooman

Lees meer

Drs. Ruben Belder

Lees meer

Hoe kunnen we jou helpen? Bekijk onze behandelingen.

Bekijk behandelingen