Frons

Met de frons bedoelen we de verticale en horizontale lijnen die tussen de wenkbrauwen, boven de neus aanwezig zijn. Dat kan permanent zijn en noemen we het statische rimpels, maar het kan ook alleen aanwezig zijn bij het aanspannen van de spieren. Dit noemen we dynamische rimpels.

Ik heb interesse

Het fronsgebied…

…ook wel Glabella genoemd is een gebied tussen de wenkbrauwen dat bij aanspanning je boos laat kijken. We spannen deze spieren aan als we tegen de zon in kijken, geconcentreerd aan het werk zijn en ja, natuurlijk als we boos zijn. De spieren die de frons laten ontstaan lopen boven de wenkbrauwen in de richting van de neus. Deze spieren zitten vast aan de huid boven de wenkbrauw ter hoogt van ongeveer het midden van je oog, en lopen door de voorhoofdsspieren heen naar de neus toe. Je ziet dan ook vaak als je deze spieren aanspant dat de huid intrekt daar waar de spier vast zit aan de huid. Omdat de huid naar binnen wordt getrokken stroopt deze als het ware op en ontstaan de verticale lijnen tussen de wenkbrauw. Naast deze spieren zit er midden boven de neus nog een driehoekige spier (de Procerus) welke bij aanspanning juist de huid een beetje naar beneden trekt en de dwarse streepjes boven de neus laat ontstaan. Als de deze spieren aanspannen wordt het als het ware een beetje vol boven de neus, je ziet dit nog wel eens bij kleine kinderen als ze huilen of boos zijn. Dan spannen ze deze spieren aan en wordt het dik midden boven hun neus.

Zachter worden en vervagen

Hoe willen we deze lijntjes nu het best behandelen. Nou met name door de spieren van de frons tot rust te brengen. Als we de spieren niet aanspannen kunnen ze de lijntjes ook niet veroorzaken en wordt het weer rustig boven de ogen. Tevens zul je merken dat wanneer deze spieren worden behandeld dat de blik in je ogen meer open wordt. Statische lijntjes zullen langzaam zachter worden en vervagen.

Soms combineren we deze behandeling ook met een filler behandeling. Nadat we de spierkracht en de oorzaak van de lijntjes hebben behandeld kunnen we dan ook het volumeverlies herstellen. De diepte halen we dan weg waardoor het gebied tussen de wenkbrauwen weer op niveau en dus glad wordt. Omdat we hier niet te veel zwelling willen creëren gebruiken we vaak een filler die we goed kunnen vormen zoals hyaluronzuur (Belotero Balance of Intense), maar ook Radiesse is geschikt om dit gebied wat meer volume en stevigheid te geven.

Maak kennis met onze specialisten

De artsen van ME Clinics zijn allen medisch specialist en hebben naast hun 6 jarige basisopleiding ook een 6 jarige specialisatie achter de rug. Ze zijn zowel nationaal als internationaal getraind en hebben inmiddels een ruimte ervaring op het gebied van de cosmetische geneeskunde.
Alle specialisten

Drs. Marc van Tilburg

Lees meer

Drs. Sharon Muller

Lees meer

Drs. Olaf Vrooman

Lees meer

Drs. Ruben Belder

Lees meer

Hoe kunnen we jou helpen? Bekijk onze behandelingen.

Bekijk behandelingen